Do czasu, kiedy pierwszy raz odwiedziłam Restaurację Paolo i Susana nie przepadałam za owocami morza, po odwiedzeniu tej restauracji zmieniłem zdanie. Krewetki, które jadłam zasmakowały mi jak mało co, a pyszne przystawki i świeżo złowiona ryba o 4 rano przez właściciela, również była wspaniała. Przez kilka dni odkrywałam nowe smaki, ręcznie robiony makaron z truflami, kalmary i ośmiornice. Po kilku miesiącach wróciłam ponownie, następnym razem rezerwowałam noclegi już z myślą o bliskiej odległości do tej restauracji. Cudowne miejsce, żeby polecać przyjaciołom, zawsze czułam się tu mile widziana. Wszystko smaczne i pachnące świeżością.
Nie tylko jedzenie jest tam najwyższej jakości, również obsługa bardzo miła i przystępne ceny. W restauracji jest ogromny piec kamienny, w którym pieczona jest pizza, stąd nazwa „Restauracja da Paolo e Susana & Gourmet Pizzeria”. Zarówno pizza jest wyjątkowo smaczna, na cienkim chrupiącym cieście… prawdziwa poezja, jak i desery przygotowywane przez właścicielkę. Nie brakuje tam również czerwonego mięsa i drobiu, więc mięsożercy również mają szeroki wybór smacznych dań.
Myślę, że jest to miejsce, gdzie każdy poczuje się jakby od lat znał gospodarzy, a przyjemne i relaksujące wnętrze, które emanuje energią sprawi, że poczuje się szczęśliwy. Jestem do dziś pod ogromnym wrażeniem smaku i jestem pewna, że wrócę tu ponownie, bo do tak „dobrych” miejsc się wraca. Podaję adres, aby ułatwić dojazd osobom, które kochają wspaniałe jedzenie. Chorwacja Istria, ul. Ungarija 2, Umag.
Dalsze informacje znajdziecie tutaj